ESSB Quality Consulting
Meniu
Eficienta, Seriozitate, Succes, Beneficii

ESSB Quality Consulting

ISO 9001 pentru întreprinderi mici – Cum să procedezi

De In Consultanta ISO, Fara categorie Pe mai 06, 2014


Recomandări ale ISO/TC 176 este un manual care a fost publicat de ISO în colaborare cu Centrul de Comerţ Internaţional (ITC).

Manualul a fost actualizat în conformitate cu ultima ediţie a standardului international  ISO 9001:2008. Acesta include tot textul standardului, fiecare subcapitol în parte fiind marcat în chenare şi însoţit de explicaţii completate cu exemple şi recomandări de implementare redate în termeni uzuali.

Scris într-un limbaj uşor şi cu numeroase cazuri concrete din diverse sectoare de activitate, manualul are ca scop ajutarea întreprinderilor mici şi mijlocii să înţeleagă şi să implementeze standardul.

Manualul este împărţit în şapte secţiuni:

Sistemul de management al calităţii: cuprinde o privire generală asupra sistemului de management al calităţii.

Cum porneşti: cuprinde câteva recomandări practice asupra opţiunilor de a introduce sistemul de management al calităţii în organizaţie sau de a actualiza un sistem deja existent.

Recomandări privind ISO 9001: această secţiune, cea mai mare, include textul standardului şi recomandări care să ajute la înţelegerea cerinţelor, împreună cu exemple şi sugestii despre cum pot fi îndeplinite aceste cerinţe.

Anexa A: prezintă paşii pe care trebuie să-i urmeze o organizaţie pentru implementarea sistemului de management al calităţii.

Anexa B: cuprinde o scurtă prezentare a procesului de certificare.

Anexa C: defineşte cele opt principii ale managementului calităţii care furnizează baza aplicării standardului ISO 9001.

Bibliografie: prezintă atât bibliografia, cât alte referinţe utile pentru implementarea sistemului de management al calităţii.


Articole similare

mp3 database pdf database mp3 database pdf database